En dugfrisk webshop sammenligning af de største webshop platforme i 2020

Vi har lavet denne sammenligning af webshopløsninger, da vi hos DesignStudio igennem årene kigget på mange forskellige platforme til webshop systemer. Det er webshopløsninger og hjemmesider der har vores passion, så derfor snuser vi til alt nyt der sker på området. Helt tilbage i begyndelsen var vi meget glade for PrestaShop men manglede hurtigt en masse frihed og muligheder, så vi rykkede hurtigt videre. Magento var for tungt og kompliceret for den almindelige bruger så det blev også droppet. Valget faldt i stedet på WooCommerce, det var nemt, det kørte stærkt, det var gratis, og vi kunne programmere og modificere alt vi havde lyst til. Det var et letvægtsshopsystem men samtidigt med uanede af gratis plugins, til alverdens funktioner. Vi var solgt.  

Som sagt har vi holdt os opdateret og har derfor også kigget nærmere på de konkurrenter der er kommet til løbende. Men vi er altid blevet ved WooCommerce som platform. Vi er ikke så konservative at vi holder stædigt fast, men til dags dato er WooCommerce bare det bedste shopsystem vi kan anbefale, nederst kan du se sammenligningen med de største webshop platforme der er på markedet i dag.

Vælg den rigtige webshop løsning til 2021, vi har lavet en sammenligning til dig

Det er ekstremt vigtigt som kommende webshop ejer at vælge den rigtige platform – det kan være dyrt og tidskrævende at skifte, hvis man ikke er tilfreds. Derfor har vi lavet en webshop sammenligning, som viser de fordele vi ser ved WooCommerce sammenlignet med andre af de største webshopsystemer i dag. Der er forskellige faldgrupper og overvejelser du bør gøre dig. Så læs om hvert enkel shopløsning, før du beslutter dig.

Sammenligning af webshopløsninger og platforme i 2020

  • WooCommerce vs. Wix – Wix har 5 % af markedet i dag.

Wix er mest til sjov og ballade. Wix er nemt at gå I gang med men er meget langsomt og bl.a. derfor ikke SEO venligt. Wix skal ikke bruges professionelt. Wix betales som abonnement, du ejer ikke løsningen.

  • WooCommerce vs. Shopify – Shopify har 11 % af markedet i dag.

Shopify betales som abonnement, du ejer ikke løsningen. Shopify tager også et % fee af din omsætning. Shopify er nemt at gå i gang med. Shopify er mindre SEO venlig end Woo.

  • WooCommerce vs. Magento – Magento har 4 % af markedet i dag.

Magento webshopløsning er tænkt til store, komplekse webløsninger. Det er dyrt at udvikle til og kræver stor teknisk kendskab at benytte. Det er tungt og fyldt med funktioner.

  • WooCommerce vs. PrestaShop – PrestaShop har 5 % af markedet i dag.

PrestaShop er også forholdsvis kompleks. Det er en dyrere webløsning at holde kørende i det lange løb og design mulighederne er begrænsede og lidt gammeldags.

  • WooCommerce vs. SquareSpace – SquareSpace har 18 % af markedet I dag.

SquareSpace er ikke OpenSource, så du er mere låst. Og du betaler månedligt til dem. SquareSpace tilbyer kun der mest basale. SquareSpace understøtter kun et sprog. Er ikke til seriøst brug.

  • WooCommerce vs. OpenCart – OpenCart har 5 % af markedet i dag.

OpenCart er en del sværere at bruge, OpenCart er mindre SEO venligt, hvilket er et stort minus. Der er flere muligheder for integrationer til WooCommerce og bedre muligheder for at lave flotte designs.

  • WooCommerce vs. BigCommerc – BigCommerce har 3 % af markedet i dag.

BigCommerce er ikke så SEO venligt. Der er heller ingen mobil app til BigCommerce, så du kan styre din webshop fra mobiltelefonen – det kan du med Woo. BigCommerce er lukket og ikke OpenSource.

Derfor vinder WooCommerce WordPress webshop sammenligningen

WooCommerce til sammenligning har i dag 28 % af markedet og er dermed det største. Vigtigst måske, er det, det mest SEO venlige CMS webshopsystem på markedet. Det er nemt at bruge. Det kan køre hamrende hurtigt, du ejer det selv og det kan benyttes til alle størrelser af webshopløsninger. Derudover er det, det billigste i drift. Sidst men ikke mindst, kan du altid finde hjælp, da de fleste webudviklere og webdesignere kender det.

Vi har prøvet at være objektive og giver altid nye teknologier en fair chance. Vores webshop sammenligning er derfor både baseret på mange års personlige erfaringer, men vi har også lyttet til og læst om, hvad andre webudviklere, webshopejere og webdesignere siger og skriver. Er du ikke overbevist? Så læs mere om hvorfor du skal vælge WooCommerce.