hurtig webshop

Er du webshop ejer har du sikkert tit tænkt om din shop var hurtig nok?

Hurtig webshop er nøgleordet hvis du skal klare dig godt læs: sælge godt. Specielt hvis du er i et marked med lidt konkurrence. Så det er med god grund du ønsker en kraftig webshopløsning, for en sløv webshop får som det mindste dine kunder til at falde fra og opgive at handle. Endnu værre er det dog at Google ‘straffer’ langsomme webløsninger. Google vil gerne vise brugerne de bedste resultater og det er ikke langsomme webshops. Så en hurtig webshop er alfa omega som konkurrence parameter.

Hvad er den hurtigste webshopløsning?

Skal det være helt teoretisk er den hurtigste webløsning skrevet i ren html5 og måske lidt js, skrabet ned helt til bunden med kun de funktionaliteter der ønskes. Det er tidskrævende, voldsomt dyrt, og bestemt ikke brugervenligt med en sådan webshopløsning. Derfor er stort set alle shopplatforme i dag bygget som et CMS.

Er Shopify eller WooCommerce hurtigste webshop CMS?

Der er mange ting der spiller ind på performance af et CMS. Kort sagt kan man sige det skal sættets korrekt op. Men hvad vil det sige? Mere konkret vil det sige at man skal tænke sig godt om når man vælger hosting, dernæst skal man vælge den rigtige læs: kraftigste shopplatform. Efter vores mening er det woocommerce der vinder. Simpelthen af den simple grund at man får lov til at styre opsætningen 100%. Først og fremmest bestemmer du over din hosting / webhotel. Dernæst er det open source og du kan derfor pille ligeså meget du vil i koden. Dermed ikke sagt at Shopify ikke er godt eller hurtigt, men med de rigtige kvalifikationer og tekniske snilde vil man kunne fintune sin WooCommerce webshop langt mere end de fleste andre webshopsytemer på markedet.

Hvilken hosting (webhotel) er så den hurtigste, bedste og billigste til din shop?

For at vende tilbage til hostingløsningen, som er det første du som kommende webshopejer skal tage stilling til. Her er en god tommelfingr regel at jo billigere jo dårligere. En ting er hvad der kræves for at trække din webshop, men igen hastighed er et konkurrence parameter, så når du vælger en kvalitets hosting, er du allerede et skridt foran mange konkurrenter rent teknisk. Så derfor, lad være at gå efter minimums krav, dermed ikke sagt at du i dit konkrete tilfælde har brug for den dyreste løsning. Det vil faktisk være sjældent, i hvert fald med en woocommerce webshop. Her er koden i sig selv at super optimeret til at køre hurtigt. Skal der være fart på feltet fra start, skal du helt konkret, som minimum vælge en billig CDN løsning. F.eks. fra CloudFlare eller Google Cloud, som er lidt dyrere.

Hvilket tema skal du vælge til en hurtig woocommerce webshop?

Når først du har læst ovnstående, er du klar til at lære mere om web optimering. Hold øje med blogsektionen de kommende dage. Indtil da kan du læse mere generelt om woocommerce webshops eller se vores priser på webshopløsninger.