webhosting

FAQ om webløsninger

Vi har lavet denne FAQ om webløsninger, da vi ville samle nogle af de spørgsmål vores kunder oftest stiller, i forbindelse med ny WordPress hjemmeside eller opstart af en WooCommerce webshop. Har du spørgsmål, du ikke finder svar på nedenfor, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Hvad er bedst – WooCommerce eller Shopify?

Det afhænger af dit temperament. WooCommerce er billigst og mest SEO venligt. En WooCommerce webshop ejer du. Shopify ’lejer’ du.

Hvad er en WordPress webshop?

Det er en webshop bygget på WordPress som platform. WooCommerce er det mest udbredte e-commerce plugin til WordPress.

Er WooCommerce god nok til store professionelle webshops?

Bestemt. WooCommerce er bygget på WordPress. WordPress er grundlæggende lavet til blogs. Til at håndtere tusindevis af blogindlæg. Hvert produkt i WooCommerce fungerer teknisk set som et blogindlæg. Det giver gode SEO muligheder og nærmest uendelig skalerbarhed.

Hvad/hvem er DesignStudio.dk?

DesignStudio.dk er et webbureau fra København. Grundlagt i 2012. Vi er eksperter i WordPress og WooCommerce løsninger samt online markedsføring.

Hvordan får jeg et domænenavn?

Du køber det oftest sammen med dit webhotel. Slutter det på .dk er det i sidste ende DK-hostmaster du køber det af og betaler til.

Jeg har ikke WordPress. Kan i stadig hjælpe?

Vi kan hjælpe dig med at konvertere din løsning til WordPress eller WooCommerce, men vi er specialister i WordPress og WooCommerce. Så andre systemer kan vi desværre ikke hjælpe med.

Hvad koster en webshop?

Det kommer an på dine ambitioner. Prisen på en webshopløsning spænder bredt; fra DKK 5.000,- til flere 100.000,-. Pas på med dem, der lover en gratis løsning. Enten betaler du en procentsats af din omsætning eller også koster det efter en periode.

Hvad koster en hjemmeside?

Det kommer igen af på dine ambitioner. De billigste hjemmeside leverandører tager måske kun DKK 2.000,- for en løsning. Men så kan du også næsten være sikker på, at resultatet er derefter.

Hvor hurtigt kan I hjælpe mig?

Har du en serviceaftale og er det akut, hjælper vi inden for få timer. Er du ny kunde og skal have lavet en helt ny løsning fra bunden af, kommer det an på løsningens størrelse. Forvent 3-4 uger i gennemsnit.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Vi arbejder med kunder på mange forskellige webhoteller. Så det er helt op til dig. Jo flere krav du har, jo større webhotel skal du vælge.

Hvordan får jeg en e-mailadresse der ender på mit domænenavn?

Det kan du oprette, der hvor du har dit webhotel. Det fungerer typisk også som mailhotel.

Kan vi sidde sammen og arbejde på min webløsning?

Ja. Du er velkommen på vores kontor i Virum, vi kan også komme til dig. Vi tilbyder også undervisning/oplæring online, med skærmdeling). Det er dog ikke altid hensigtsmæssigt. Det afhænger af arbejdet type. Timeprisen er den samme.

Har I en bindingsperiode?

Nej. Du kan opsige hvilken som helst aftale med os, når du har lyst.

Behøver jeg en serviceaftale?

Det kommer an på hvor travlt du har, hvor teknisk du er og hvor professionelt du ønsker at køre din webløsning. Uanset hvad, så er det frivilligt hos DesignStudio.

Hvordan skal jeg markedsføre mig og kan I hjælpe?

Der er mange muligheder for at markedsføre sig online. Uanset om det er via Facebook annoncering, Google Ads, Google Shopping eller SEO, så kan vi hjælpe dig.

Min hjemmeside er langsom, hvad skal jeg gøre?

Start med en analyse hos PingdomTools eller Gtmetrix. Begge er gratis. Ofte er det store billeder, et billigt webhotel og en masse forkerte kald ud fra siden, der er skyld i problemet. Læs mere om optimering i vores blog.

Hvor finder jeg flotte billeder til min hjemmeside?

Du kan fx bruge Unsplash.com, Shutterstock eller andre stock photo sider. Vi anbefaler dog, at du får lavet noget unikt. Enten med hjælp fra en fotograf eller en grafisk designer. Så får du en mere personlig og professionel identitet.

Hvordan får jeg et nyhedsbrev på min webshop?

Vi anbefaler Mailchimp, men der findes også andre gode udbydere.

Kan jeg se hvem der besøger min hjemmeside?

Ja. Vi anbefaler du bruger Google Analytics. Det giver et godt professionelt overblik.

Laver DesignStudio også off-page SEO?

Noget off-page SEO laver vi. Noget har vi eksterne betroede samarbejdspartnere til. Spørg os om et specifikt tiltag; vi kan helt sikkert hjælpe.

Hvordan modtager jeg betalingskort på min webshop?

Du skal søge om en indløsningsaftale til din webshop (når den er ved at være færdig). Hvilken indløser du skal bruge, afhænger af hvilke kort du ønsker at modtage. Vi kan rådgive dig herom. Udover indløsningsaftale, skal du også have en betalingsgateway.

Kan min side blive nummer 1 på Google?

Ja, det kan den. Men du skal vælge dine søgefraser med omhu. Og så er det ellers i gang med SEO eller Ads.

Er WordPress ikke bare et blogsystem?

WordPress er OGSÅ et blogsystem. WordPress er det man kalder et CMS. Mange af de største firmaer og hjemmesider verden over, bruger i dag WordPress pga. stabiliteten og fleksibiliteten samt hurtigheden og brugervenligheden.

Er WordPress et sikkert CMS?

Ja. WordPress er et sikkert CMS. Du skal dog huske at holde WP og tilhørende temaer samt plugins opdateret.

Hvad er CDN?

Et ‘Content Delivery Network’ eller på Dansk: indholdsleveringsnetværk. Det betyder at indholdet på din hjemmeside eller webshop ligger på flere forskellige servere (datacentre) som er forbundet i et netværk.

Hvad er DNS?

DNS er en forkortelse for ‘Domain Name System’. Kort fortalt oversætter DNS IP adresser til navne. Uden DNS skulle du taste en IP adresse ind, for at besøge en hjemmeside eller en webshop.

Hvad betyder PWA?

Progressive Web App. Der er flere fordele ved PWA. Brugere kan installere din webshop eller hjemmeside som en App på deres enheder. Du kan derved bruge ‘push notifikationer’ til markedsføring. Når brugeren har installeret en PWA, kan den tilgås selvom de er offline eller har en meget langsom forbindelse.

Hvordan skriver jeg en god SEO venlig tekst?

Skriv en tekst med en længde på mellem 500 og 3000 ord. Du skal vide hvad du skriver om (højt fagligt niveau). Skriv varierende og uden stavefejl.

Hvad er vigtigt indenfor SEO i 2021?

Lokal SEO, optimer dit til nærområde og brug GMB (Google My Business). Mobile first (Only), tænk i mobil i stedet for dekstop. Performance, hastighed er afgørende. Content, dit indhold skal være godt og langt. Og Ident, hvem er du og står andre indenfor dit arbejde?

Hvad er et backlink?

Det er et link fra en hjemmeside til din hjemmeside. Hvis du har spændende indhold, vil andre linke til det og derved får du et backlink.

Hvordan tester jeg at min side er mobilvenlig (mobiloptimeret)?

Det kan du f.eks. gøre med Google Search Console under fanen ‘Mobilanvendelighed’.

Hvor ser jeg hvilke backlinks min side har?

Det kan du gøre i Google Search Console, gå til links og find rubrikken ‘Websites der linker mest’. Tryk på mere i bunden og du får en fuld liste over backlinks.

Hvor ser jeg hvad Google har indekseret af min hjemmeside eller webshop?

På Google. I søgefeltet skriver du “site:din-hjemmeside-adresse” uden anførelsestegn. Derefter ser du en liste over hvad og hvor meget, Google har indekseret af din side.

Hvornår indekserer Google min hjemmeside og nyt indhold?

Der kan gå fra et par timer til 3-4 uger. Det afhænger af hvornår deres crawler kommer forbi.

Hvad er ‘Dark Mode’ eller ‘Black Mode’ til WordPress?

Som navnet antyder gør det din hjemmeside mørk, men teksten lys. Derved at teksten nemmere at læse i mørke omgivelser samt på skærme hvor lysniveauet er lavt.

Vil Gutenberg til WordPress erstatte pagebuilders i fremtiden?

Gutenberg bliver kraftigt udviklet i disse år. Der er for nuværende 4 udviklingsstadier planlagt for Gutenberg. Og med de planer der er lagt, kunne det godt se ud til at Gutenberg vil erstatte mere og mere fra de traditionelle pagebuilders, man kender i dag.

Hvad er et sitemap?

Et sitemap er en XML fil. Et sitemap er en indholdsfortegnelse over dine blogindlæg, dine undersider, dine produkter osv. Du har derfor ofte mere end ét sitemap tilknyttet din hjemmeside eller webshop.

Hvordan laver jeg et sitemap til min hjemmeside?

Der findes forskellige værktøjer på nettet hvor du automatisk kan få genereret et sitemap til din hjemmeside. Har du WordPress, kan du bruge et SEO plugin som f.eks. Yoast SEO.

Hvor tilføjer jeg mit sitemap?

Når du har genereret et sitemap, skal det uploades til din hjemmeside i rodmappen. Derefter kan du tilføje stien i Google Search Console under Sitemaps og følge, hvornår og hvordan Google behandler det.

Hvad er fordelen ved ’WebP’ billedfilformat?

WebP er en billedfil ligesom BMP, JPEG og PNG. Bare med en kraftigere tabsfri komprimering. WebP er udviklet af Google.

Hvor kan jeg se og ændre min WordPress database?

WordPress hjemmesider kører på en MySQL database. Så du kan enten logge ind på dit webhotel og finde phpMyAdmin i kontrolpanelet eller installere pluginnet WP phpMyAdmin.

Hvorfor kan jeg ikke finde min hjemmeside på Google?

Hvis hjemmesiden er helt ny, så giv det et par dage. Har du WordPress, så gå til ’Indstillinger’ i menuen og find ’Læsning’. Sørg for der IKKE er sat kryds ved ’Bed søgemaskiner om ikke at indeksere dette websted’.

Hvor kan jeg downloade alle filer fra min hjemmeside?

Du kan bruge en FTP klient som FileZilla (det er gratis) til at tilgå og downloade alle filer på dit webhotel. Mange webhoteller har også en backup funktion i deres kontrolpanel, du kan bruge. (Husk også databasen).

Hvad er forskellen på Google Ads og SEO?

Google Ads er annoncer du opretter. Du vælger et dagligt budget og betaler til Google for at få dem vist. SEO er de søgeresultater der vises efter annoncerne (dermed gratis). Her optimeres din hjemmeside, så der opnås en højere placering.

Hvordan beskytter jeg min WordPress hjemmeside eller webshop mod hackerangreb?

Du skal holde koden (plugins, temaer mm.) opdateret løbende. Vælge et stærkt og langt kodeord (min. 14 tegn) til din brugerkonto. Vælge de plugins du benytter med omhu (undersøg om der evt. ligger ondsindet kode i dem). Installer evt. WordFence.

Hvad er en ankertekst?

Ankerteksten er den del af teksten der er klikbar, når du ser et link på en hjemmeside eller en webshop. Ofte bruges ’Tryk her’ eller ’Læs mere’ fejlagtigt som ankertekst. Teksten bør nemlig beskrive, hvad du som bruger, kan forvente at komme hen til.