Grundlæggende information om hvad en webshop skal og IKKE skal koste i 2020!
Hvad koster en webshop, hvis man skal drive den professionelt?
Vi vil gerne gøre priserne gennemskuelige for dig som kommende webshop ejer og spørgsmålet er selvfølgelig ret aktuelt. Der findes et hav af smarte forretningsmodeller på webshop systemer lavet af endnu smartere mennesker. Som almindelig forretningsdrivende eller iværksætter, er det rent ud sagt en jungle af finde rundt i. Det behøver det ikke være, vi gør det enkelt hos DesignStudio og viser dig de billigste løsninger, dog uden at gå på kompromis med kvaliteten. Her er hverken reklamer, prøveperioder, bindingsperioder eller skjulte gebyrer. Vi tager udgangspunkt i de billigste, kraftigste og største systemer på markedet hvilke er WordPress til hjemmesider og med WooCommerce som hurtig webshop (WooCommerce er basalt set et shopplugin til WordPress).
Så hvilke grundudgifter er der i forbindelse med at eje en webshop?
Hvad koster en webshop så? Se det mest basale her
- Domænenavn (din webshop skal have en adresse – et domæne) det koster cirka DKK 50,- årligt for et .dk domænenavn (det vil sige navnet slutter på .dk) Det er en fast pris som du betaler til DK Hostmaster. Oprettelse af et nyt navn er et engangsbeløb som koster cirka DKK 100,- alt efter hvor du opretter det.
- Webhotel og mailhotel (her skal alt dit indhold ligge, dit shopsystem, dine billeder, mails osv.).
Prisen varierer fra gratis til flere 1000 kroner om måneden. Til de fleste af vores kunder anbefaler vi et professionelt webhotel hos en af de større udbydere. Regn med en pris på ca. 100,- om måneden for et fornuftigt webhotel til en WooCommerce webshop.
- Indløsningsaftaler og betalingsgateway (Indløseren sørger kort opsummeret for overførsel af penge fra kundekonto til din firmakonto). (Betalingsgateway (PSP) er som ordet antyder, softwaren der sørger for at sende de indtastede kortinformationer krypteret fra din webshop og hen til Indløseren). Ingen af delene er et krav, men de fleste webshopejere vil gerne kunne tage imod kreditkort, mastercard, dankort, mobilepay mm. i deres webshop. Det gør også din webshop mere brugervenlig og attraktiv for kunderne. Prisen afhænger af hvilke betalingstyper du vil tage imod og hvor mange månedlige transaktioner du har i din webshop. Der er mange udbydere på markedet, nogle tilbyder både indløsning og gateway i et samlet produkt. Se priseksempler på nogle af de betalingsløsninger vores kunder typisk benytter til deres WooCommerce webshops; PensoPay, QuickPay, Bambora, ClearHaus eller ScanPay.
- Et gratis tema kan i nogle tilfælde være nok, men vil du have noget mere fancy, med mulighed for at importere et færdigt layout, så regn med en pris på 300-500 DKK for et godt tema til din WooCommerce webshop.
Det der gør shoppen lidt mere professionel
- Fragtintegration er ikke et must, men skal du have automatiske pakkelabels og tilbyde kunderne frit valg af pakkeshop, kan man med fordel bruge Shipmondo. Det koster ikke noget at bruge Shipmondo i sig selv; men du betaler for de anvendte pakkelabels. Priserne varierer alt efter pakkens størrelse og den leverandør du anvender (DAO, PostNord, GLS…)
- Nyhedsbrev er en rigtig god mod at kommunikere med kunderne og fastholde deres interesse. Mailchimp er professionelt og meget populært til formålet. Det er gratis at anvende så længe du har under 2000 abonnenter.
- Ønsker du flere sprog på din webshop anbefaler vi WPML til WooCommerce det koster 500 DKK i oprettelse og cirka 350 DKK årligt, hvis man vil have løbende updates og support fra WPML.
- Markedsføring, SEO, Ads eller Shopping er ikke et krav, men kan anbefales, for hvordan skal kunderne ellers finde din webshop? Prisen varierer bredt fra 0-100.000 DKK alt efter hvor aggressiv en markedsføringsstrategi du ønsker dig.
Det ekstra, efter du er ‘up and running’
- Supportaftale eller klippekort, hvis ikke du har tid/lyst/evner til at lave det hele selv. Med WooCommerce kan du vælge at klare det hele selv, det er gratis, Du kan også få et professionelt webbureau i ryggen med en supportaftale; de koster typisk fra 200 DKK måneden og opefter. Indholdet i disse aftaler er dog meget varierende.
- Evt. priser på ekstrafunktioner (plugins) til WooCommerce (fx specielle fragtløsninger, tilbudsbadges, pointsystemer, abonnementsbetalinger m.m) koster typisk mellem 100 og 300 DKK i engangsbeløb, men kan også koste helt op til 1500 DKK
Skal du gøre det gratis – og gøre det selv?
Har du ikke selv tiden eller den tekniske snilde til at opsætte en webshop med et lækkert brugervenligt responsivt design, og opsætning af den rigtige funktionalitet samt integrationer til diverse SoMe platforme, fragtløsninger osv, kan et webbureau hjælpe dig med en komplet webshop. Prisen varierer alt efter hvor dygtigt et bureau du havner hos og hvor meget funktionalitet og specialdesign du ønsker dig. Og ikke mindst hvor mange produkter og tekster, billeder osv. der skal lægges ind og skrives og formateres. Regn med priser fra 6.000,- til 50.000,- alt efter hvor meget du selv kommer med og hvor meget specialprogrammering du skal have lavet. Se eksempler på vores priser på webshopløsninger hos DesignStudio.
Kan jeg få en helt gratis webshop i 2020?
Svaret er ja. Men tænk dig rigtig godt om inden du evt. går i gang. Og pas på ‘de første 14 dage er gratis’ løsningerne.
Gratis domænenavn. Domænenavnet koster jo som regel altid et eller andet, men du kan faktisk få et gratis .tk domænenavn. .tk er et såkaldt TLD altså et top level domænenavn ligesom .dk er det. .tk har dog et ekstremt dårligt ry pga. voldsom misbrug til forskellige lyssky forretninger og spam, så er du uheldig bliver din .tk hjemmeside eller webshop aldrig indekseret af de store søgemaskiner og er dermed næsten umulig for potentielle kunder at finde.
Gratis webhotel. Her kan firmaet 000webhost være behjælpelige med gratis shared webhosting. Det virker, dog med en del begrænsninger, den største og vigtigste er hastigheden. Det er ekstremt langsomt, men det kan lade sig gøre at drive et letvægts webshop som WooCommerce, kun med grundfunktionaliteterne slået til.
Gratis betalingsløsning. Her kan du f.eks. oprette en gratis PayPal og du kan tage i mod betaling uden oprettelsesomkostninger. Dog er der et relativt højt gebyr på 3,40% af transaktionsbeløbet.
Gratis layout. Det kan klares med det simple, gratis tema Storefront. Det er et officielt WooCommerce tema og kan relativt nemt gøres pænt. WordPress og WooCommerce er helt gratis at downloade, installere og sætte op, hvis du kan nøjes med basisfunktionalitet som simple fragtpriser og betalingsmuligheder. Kan du selv sætte det op, er det helt gratis.
Ingen anbefaling herfra, men det kan lade sig gøre
Ovennævnte gratis løsninger er IKKE en anbefaling fra DesignStudio, da du højst sandsynligt aldrig vil få nogle besøgende i din webshop, i hvert fald ikke af nævneværdig grad. Og skulle nogen alligevel forvilde sig ind på din webshop er chancen for at de falder fra og mister tålmodigheden ganske betydelig. Du kan ende op med at bruge en masse tid og frustrationer og intet få tilbage (ingen kunder = ingen omsætning). Derudover; Pas på du ikke ender op med et langt og dyrt abonnement, du ikke har brug for.
Hvad koster en webshop? Konklusionen er klar
Hermed en konklusion på spørgsmålet: Hvad koster en webshop? Som så meget andet, får man oftest hvad man betaler for. Alt fra 0 til 100.000 DKK. Det koster penge at drive en professionel webshop løsning. Det kan ikke gøres gratis, hvis du mener det bare lidt seriøst. Du ender hurtigt med en dyr løsning eller at skulle starte helt forfra. Gør det rigtigt første gang. Vælg en skalerbar løsning og pas på du ikke bliver snydt af de smarte marketingtricks derude. Se vores sammenligning af webshopsystemer i 2020 hvis du vil læse om konkurrenterne til WooCommerce.