webhotel

Hvad er et godt webhotel? Og hvad skal du være opmærksom på for at vælge den rigtige løsning?

One, UnoEuro (Simply), Surftown, DanDomain, Hosting24, Google, Microsoft, Amazon, CloudFlare og jeg kunne blive ved. Der er rigtig mange der tilbyder webhosting.

Hos DesignStudio.dk har vi prøvet en del forskellige webhosting løsninger. Faktisk startede vi ud med en absolut gratis webhostløsning – det kan vi dog ikke anbefale. Den gratis løsning betød først og fremmest ustabilitet og en meget meget langsom hjemmeside. Man siger som tommelfingerregel, at en hjemmeside eller webshop max! må loade på 2-3 sekunder. I hvert fald hvis man ønsker det som et konkurrenceparameter.

Vælg et godt webhotel, men vælg med omhu

Den næste løsning vi forsøgte os med var en amerikansk webhost, her købte vi et webhotel og begyndte at bygge op. Stabiliteten var god, men igen oplevede vi en alt for langsom hjemmeside. Først og fremmest lå vi på en server, hvor der lå mange andre hjemmesider (såkaldt shared hosting), det gjorde selvsagt at vores hjemmeside måtte dele kapaciteten med en masse andre. Dernæst var der den geografiske ulempe, det tager altså lidt længere tid at sende data fra USA til Danmark, en at sende data fra Sjælland til Jylland.

De vigtigste parametre du skal kigge på når du vælger webhost er:

  • Hastighed (RAM, CPU mm)
  • SSL certificat
  • Lokal hosting
  • Kontrolpanelet (gerne cPanel)
  • Prisen (skal afspejle behovet)
  • Evt. begrænsninger (trafik, plads osv.)

Når det så er sagt skal du heller ikke skyde gråspurve med kanoner. Men det kan altså godt betale sig at købe et kvalitets webhotel. Vi vil anbefale dig at læse vores indlæg hvad koster en webshop? Her får du en god ide om prisen på hosting og drift af en webshop generelt i 2020. I dag benytter mange sig af Cloud og CDN løsninger, faktisk tilbyder CloudFlare en helt gratis CDN plan. En helt tredje mulighed er VPS, men det vil jeg komme nærmere ind på i et andet indlæg. Har du brug for råd og vejledning så tøv ikke med at kontakte os.

Hvad er bedst?