hjemmeside optimering

Hjemmeside optimering behøver ikke være svært

Hjemmeside optimering behøver ikke kun handle om TTFB og render blocking scripts. Der er meget du selv kan gøre, også selvom du ikke er det allermest tekniske menneske. Alle vil gerne have en hurtig hjemmeside eller webshop, derfor er det også gjort forholdsvist nemt for alle at lave. Der er dog et par faktorer du skal overveje inden du går i gang. Men som tommelfinger regel handler en hurtig hjemmeside sådan set bare om at ‘gøre det rigtige’ og ikke overgøre noget.

Hvad er den rigtige CMS løsning?

Skal det være nemt, billigt og hurtigt er det korte svar WordPress, der er en grund til det i dag er verdens største CMS system, med WordPress har du også fordelene ved at du nemt kan integrerer en woocommerce webshop og dermed også gøre den lynende hurtig.

Vælg det rigtige tema til optimering af WordPress webshop eller hjemmeside

Hjemmeside optimering handler også om at vælge et hurtigt og ikke nødvendigvis det flotteste tema der findes. Det absolut hurtigste tema er måske ikke mega lækkert og kan endda virke lidt skrabet, så det handler om at finde en balance mellem hvor meget der er tænkt i hastighed og optimering vs. hvor meget der er lagt på som eye candy af udvikleren, bare for at det skal se smart ud. nederst nævner vi 2 temaer der virkelig er bygget til hastighed.

Hvilke ønsker til funktionalitet / plugins? – vælg dem med omhu!

Igen er det lidt det samme som med temavalget, jo flere funktionaliteter / plugins jo langsommere en wordpress hjemmeside eller webshop. Så tænk godt over om det virkelig er nødvendigt for dine kunder inden du ønsker dig at fin hjemmeside kan blinke og dreje rundt mens den laver kaffe. Når du har valgt eller fravalgt de funktionaliteter du kan leve med, kan du overveje hvilke plugins der kan øge hastigheden af din hjemmeside, vi har nævnt et par stykke der er værd at kigge på nederst i denne guide.

Er Teknisk SEO det samme som hjemmeside optimering?

Det korte svar er JA. Vi mener at teknisk SEO er fundamentet af SEO pyramiden. Når først du har hastighedsoptimeret din side og gjort alt hvad du kan for at den kører så hurtigt som muligt, så kan du arbejde videre med indhold og off page SEO, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på i denne guide. Læs mere om SEO og se vores SEO priser.

Hvordan tester du hastigheden af din WordPress webshop eller hjemmeside?

Det er nemt at teste hastigheden på din wordpress webshop eller hjemmeside. Med et par få klik kan du se om din hjemmeside trænger til hastigheds optimering. Vi anbefaler du benytter dig af 2 værktøjer, pingdom tools og gtmetrix, de måler din hjemmesides performance og viser resultatet både teknisk, men også så de mindre tekniske kan være med.

Hjemmeside optimering for de mere nørdede

Dette er en guide for ‘begyndere’ til hjemmeside optimering, så alle kan få en hurtig hjemmeide / webshop. Der er selvfølgelig mange dybere og mere tekniske aspekter, end de gør det selv tricks der er nævnt i denne guide. Nogle vil vi skrive om løbende. Så følg med her på siden. Eller kontakt os hvis du har brug for yderligere hjælp til en hurtig hjemmeside.

Hjemmeside optimering; 5 nemme tips og tricks til din WordPress webshop eller hjemmeside

  1. Vælg den rigtige hosting; tips; gratis hos Cloudflare endnu.
  1. Vælg Twenty Nineteen eller Generate Press til din WordPress webshop eller hjemmeside. De er gode både til almindelige sider og webshops. Begge er gratis.
  2. Installer pluginnet WebP til komprimering og rigtig visning af dine billeder.
  3. Installer et gratis cache plugin f.eks. w3total cache.
  4. Find ud af hvilke eksterne kilder din hjemmeside venter på med pingdom tools eller gtmetrix og fjern alle de overflødige.