I forlængelse af vores andet indlæg om tiltag til at gøre din webshop juleklar, kommer her et par andre gode webshop juletips, der kan optimere din webshop til julehandlen og gøre den lidt mere attraktiv end konkurrenternes.

Gavekort i WooCommerce

Sælg gavekort til din webshop! Det er en nem måde at ‘konvertere’ de kunder der er lidt beklemte ved at handle online. Det kan være kunder der er bange for at modtageren gerne vil bytte gaven, og derfor synes det er for besværligt med retur osv. Selv med gratis retur og medfølgende pakkelabels, så kræver det stadig noget af giver eller modtager; nemlig en tur til posthuset eller den lokale pakkeshop.

Når du allerede har WooCommerce installeret er det nemt at tilføje denne feature. Der findes gratis plugins til formålet, fx PW WooCommerce Gift Cards som fungerer upåklageligt. Køber du premium udgaven får du lidt flere muligheder. En fordel ved dette plugin er også at det allerede er oversat til dansk – så det skal du ikke slås med.

Et andet godt gratis bud er YITH WooCommerce Gift Cards. Søg efter disse, der hvor du installerer plugins. Vil du have noget mere avanceret findes der også mange premium plugins.

En anden god ting ved gavekort (når de er digitale) – er at de kan købes i allersidste øjeblik. Dvs. at de kunder der er ude i sidste øjeblik, og ikke kan nå at få levering inden juleaften – stadig kan nå at lægge en gave (fra din webshop!) under juletræet.

Prisfilter

En måske lidt overset feature, der er meget anvendelig i juletiden er det indbyggede prisfilter, som er standard i WooCommerce. Tilføj det som en widget (denne widget hedder ‘Filtrer varer efter pris‘) i webshops din sidebar. Det gør det nemt for kunden at sortere i dine produkter. Selvom det ikke er alle der har et fast julegavebudget, så er der mange der har. De vil have glæde af at få vist produkter i deres budgets prisklasse, og få sorteret de irrelevante fra. Det gør det mere overskueligt at handle i din webshop – og nemmere for dine kunder at finde varen og ikke mindst checkout!

webshop juletips
Tilføj nemt et prisfilter til din WooCommerce webshop

Specielle bytteregler

Har du specielle julebytteregler, returregler eller andet så gør det klart og synlig for dine kunder. Det øger trygheden og konverteringsgraden, hvis ikke kunden skal lede hele dit site igennem for at finde ud af hvor lang tid du bytter julegaver – og hvordan de evt. returneres. Lav en popup eller en topbar med denne information – så er den ikke til at overse og kunderne vil være mere tilbøjelige til at handle hos dig. Husk også at nævne fragtpriser og indpakning!

Tematiser din webshop til jul – bare lidt

Gør din webshop lidt mere julet ved at bruge nogle julede billeder og bannere. De fleste kan godt lide lidt julestemning, og det gør også at de kan se at du rent faktisk bruger din webshop aktivt. Der findes mange webshops derude, som er oprettet i sin tid som en ekstra salgskanal til en fysisk forretning. Nogle af disse webshops har måske bare fået lov til at samle støv efterfølgende. Kunderne kan måske blive lidt i tvivl om hvorvidt de overhovedet vil modtage den ordre de har lagt. Så smid noget JUL på siden, så kunderne ved at du er klar til at tage deres ordrer – og dedikeret til at have dem fremme inden juleaften.

En simpel måde at gøre din shop lidt julet er at tilføje lidt sne. Se en liste over plugins der kan få det til at sne i din webshop. Bemærk at disse plugins ikke gør noget godt for din sides loadtid, så hvis du i forvejen døjer lidt med dét, så er det ikke lige sne, der skal ske.

Opgradér din hosting

I forhold til ovenstående om loadtid, så er december (og Black Friday) en god lejlighed til at opgradere din hosting. Der er ikke noget værre end at shoppe julegaver på en webshop der kører super langsomt. Endnu værre er det, hvis der kommer en timeout (du er sikkert stødt på 502 Bad Gateway eller lign. fejl). Hvis der sker mere end én gang på vej til checkout, så mister du kunden. De bliver kun hængende og prøver igen og igen, hvis du rent faktisk har et produkt de ikke kan få andre steder.

Kontakt os eller din hostingudbyder om rådgivning herom.

Vi håber du kan bruge ovenstående webshop juletips – og ønsker dig en forrygende julehandel!