mobile first

Mobile First eller på Dansk: Fra Computer til Mobil. Tendensen har været der længe, folk dropper den gamle, store computer til fordel for en tablet eller en smartphone.

Helt nye tal viser at tendensen – ikke overraskende – fortsætter frem mod 2022.

Se det forventede salgstal her.

Derfor skal din hjemmeside eller webshop også være responsiv. Altså mobilvenlig, er den det? Se de forskellige hjemmeside tests. Hvis ikke den er, har du lidt arbejde foran dig, for i 2020 er det ekstremt vigtigt at din WordPress hjemmeside eller WooCommerce webshop er responsivt designet. Ellers risikerer du simpelthen at dine primære brugere (alle dem der kommer fra en mobiltelefon) opgiver at bruge siden. Det ønsker du ikke og det er faktisk overraskende mange, der i dag er skiftet til at browse rundt på nettet, kun fra en mobil telefon. Konsekvensen ved t dine kunder ikke kan bruge di hjemmeside ordentligt er også at du ryger længere ned i søgeresultaterne hos Google.

Men hvad kan du konkret gøre, så din hjemmeside er mobile first klar?

Først og fremmet, check din egen hjemmeside på din mobiltelefon. Tryk lidt rundt og se om du selv syntes den virker godt. Rent teknisk er det et spørgsmål om at sørge for skrifttypen er stor nok. At de klikbare elementer ikke ligger for tæt op af hinanden. At der er en mobilmenu (typisk en såkaldt burgermenu). Derudover må siden ikke være for ‘tung’ at indlæse da hastigheden på en mobil telefon oftest ikke er ligeså hurtig som på en computer. Alt i alt, er der mange ting at holde øje med. Skal din hjemmeside virkelig være mobile first ready kan du overveje at implementere Google AMP.